Het ontstaan van Kwekerij Willem van Strien

Van een kleine boerderij naar een groot bedrijf van 10.000 vierkante meter. Willem van Strien vertelt hoe dat ging:

" Mijn ouders hadden een niet al te grote boerderij en ik was altijd aan het helpen. Ik wilde boer worden. Dat zag mijn moeder niet zo zitten en ze stuurde me naar de tuinbouwschool in Princenhage: ‘ga maar iets met plantjes doen’. Na vier jaar op die tuinbouwschool ben ik gaan werken bij kwekerij Van den Dussen in 's Gravenmoer. Ik bleef in die tijd ook mijn vader helpen op de boerderij. Toen gaven mijn ouders me een hobby kasje en daar was ik na het werktijd vaak in te vinden: hup aan de slag met planten vermeerderen.

Het werd een drukke tijd: werken in ’s Gravenmoer, werken op de boerderij, tuinen aanleggen, en in de avonduren naar school om het bloemschikken in de vingers te krijgen. Op mijn 22e begon ik voor mezelf. Gelukkig had ik toch nog voldoende tijd voor mijn vriendinnetje want zij is uiteindelijk mijn vrouw geworden. Rond mijn 27e jaar hebben we de eerste kas gebouwd, 2200 vierkante meter groot.

In die eerste kas kweekten we snijbloemen en perkplanten. Na verloop van tijd richtten we ons puur op de perkplanten. Dat ging lange tijd grotendeels naar de veiling en later steeds meer direct naar de eindbestemming in de handelsketen. En zo leveren we vandaag de dag nog altijd vooral direct aan tuincentra, gemeentes, verenigingen, Pets Place & Boerenbond, winkels en aan diverse handelaren. Ondertussen is het bedrijfsoppervlak uitgegroeid tot 10.000 vierkante meter, hebben we een fijne en goede club medewerkers rondlopen en staat de opvolger klaar om het familiebedrijf voort te zetten! "